Sari la conținut

Conferința de Securitate Cibernetică a Mării Negre – ediția a 8-a

La Universitatea Maritimă din Constanța au debutat astăzi lucrările celei de-a 8-a ediții a Conferinței de Securitate Cibernetică a Mării Negre.
Evenimentul se intitulează „Sinergii de securitate cibernetică într-o lume digitalizată” și se desfășoară sub egida Colegiului European de Securitate și Apărare iar gazda Conferinței este Centrul de Excelență pentru Securitate Cibernetică Maritimă (MARCYSCOE) al Universității Maritime din Constanța.
Timp de 3 zile, experți de prestigiu din domeniu, specialiști, factori de decizie, lideri ai industriei, cadre universitare și pasionați ai domeniului din țară și din străinătate vor analiza importanța creării de punți de comunicare și colaborare între organizațiile publice și private, cu participarea activă a mediului academic și de cercetare din domeniul securității cibernetice maritime.
Abordarea sinergică a acestui domeniu asigură răspunsuri concertate la amenințările distribuite ale lumii digitale.
În securitatea cibernetică a devenit fundamentală coordonarea dintre sectoarele public și privat, zonele apărării și civile, diverse industrii, mediul academic și întreaga societate.